ramlat av..

Ramlade av Linus för första gången igår!
Vi hopptränade för Tusse och Linus blev jättelång och sprang som en tok, sen snubblade han till precis innan ett hinder och typ kraschade rakt i det, pärlan fortsatte ju såklart framåt och var på väg att hoppa ut från banan så jag tog tag ordentligt i vänster tygeln för att han skulle svänga, men då var jag inte med på att det gick så snabbt så jag hamnade i obalans och gled över på högersidan och sen kunde jag inte hålla mig kvar längre..

slog i höften ordentligt men fick arnika piller av Marlene för att det ska gå över snabbare, däremot har jag riktigt ont i axeln efter att Marlene fick knäcka min rygg, var alldeles blå i nacken, och det var jag även innan jag red..

Det som är lite roligt är att jag för några dagar sen satt och tänkte på när jag skulle ramla av eftersom jag inte har gjort det tidigare, haha :)


http://mathildasjoons.blogspot.com/

klassresa

har ju som sagt tillbringat torsdag och fredag i stockholm med min klass! Det var jättekul och inser nu hur mycket jag kommer sakna våran klass :)


På torsdagen var vi på gröna lund och det var verkligen skitkul! mådde riktigt illa på slutet men det gick över när vi kom tillbaka till vandrarhemmet som tur var :) och jag åkte fritt fall! gud så stolt jag är över mig själv, men magen mådde inte så himla bra efter det ;) på slutet sprang vi fram och tillbaka och åkte kvasten eftersom det inte var någon kö och så var det en snygg kille som jobbade där också (a) haha

På fredagen sprang vi fram och tillbaka på drottninggatan och letade saker! Hittade dock bara en tröja, en liten väska, bikini och ear cuffs, inget önödigt ;)

Har tagit massvis med bilder men har inte orkat ladda in dem än, så ni får nöja er med en bild på mig och Jessica som Elin Nilsson tagit! :)

hemskt

blev alldeles kall när jag läste det här : http://www.dalademokraten.se/sida/id/168662/

utvecklingsteam

har ju helt glömt bort att skriva hur det var när vi var på utvecklingsteam kick off förra onsdagen!
Åkte dit med Inez, Sanna, Sannas mamma och min mamma!
Först pratade vi igenom vad som ska hända under året, sen blev det en föreläsning för Marina Sjöberg om kost, väldigt intressant, har sen i onsdags provat med den mat hon föreslog och jag är aldrig hungrig längre!

Skulle ju som sagt även få en jacka och schabrak, men schabraken var försenade och jag och Sanna stod sist i kön för att få jacka, vi är ju ganska små av oss så när vi väl skulle få våra jackor fanns det inga storlekar!
Men vad är det att beställa en storlek förstor jacka till alla för att jackorna var  "lite små i storleken?"

Nej, så vi fick åka hem utan jacka och schabrak, det som vi längtat mest efter! lite surt..


allting är segt segt segt!

Pluggat som en galning idag, Linus fick vila och så fick han massage av mamma, så han var nöjd iallafall!
Har teknik prov imorgon+en uppspelning på musiken med gitarr och sång och sen tyska prov på onsdag, och det är de sista proven innan sommarlovet! sen åker hela klassen till sthlm tors-fre!
Blir nog härligt, men jag kommer sakna min lilla ponny :(

folk verkar tycka att jag är dum i huvudet som vill stanna hemma och rida istället för att åka till sthlm, men då säger jag att folk som tycker det kan vara dum i huvudet, för det är mitt liv, jag älskar det.


den här låten ska jag spela och sjunga ;)


Tävling

Tävlade idag, gick superbra!
I LBn (som också var ett kval till Mountain Horse pony cup) var vi felfria med en klockren runda, förutom ett väldigt stort hopp på en trippel.. superponny! Fick 51 poäng och trean hade 52..

I div 1 var vi trötta och jag fick inte Linus att gå fram riktigt, han kändes lite stel nästan, första delen av banan gick bra tills jag också blev trött och då trampade vi in väldigt mycket på hindrena för att jag inte orkade hålla igång honom ordentligt, så då rev han en frambom på en oxer och då jävlar blev det fart på honom, stackarn gillar ju inte att riva :') så då gick dom två sista hindrena som rena barnleken!

Vi kom till omhoppning och jag blev jättenervös, försökte få igång Linus ordentligt och lyckades! De två första hindrena gick super, tills vi kom in i en sväng och båda plötsligt dog, rev då räcket efter svängen, blev lite mer på och klarade hindret efter galant och seeen tog jag en alldeles för snäv sväng till räcket efter och petade.. men med tanke på hur trötta vi var, skötte vi oss galant! och jag är så stolt över min ponny som ställer upp så, jag ska bara lära mig att rida ordentligt! jäkla latmask jag är alltså..



plutten var rädd för Viktor.. han som är så snäll! ska se till att försöka träna bort det där


Jag ÄLSKAR dom nya stövlarna! helt fantastiska!

Mathilda har knäppt en massa kort på oss, men hon har följt med Rebecka till Högbo som ska hoppa Msv så hon kommer inte hem förens imorgon så blir inga kort än, men dom här har mamma tagit,
äntligen har hon lyckats med en hoppbild också ;)

Vill bara tillägga en liten diss.. till folk som tror att dom äger framhoppningen, rider på som bara den och skriker två meter innan ett hinder att dom ska hoppa det, hur F*N ska man hinna undan då? när vi precis ska rida förbi och har fokus på sig själv och vad dom runt omkring ser ut att göra. Ska man tvärtnita då eller? Jag hade full koll och höll mig undan så gott det gick, men folk kan faktiskt säga till lite tidigare att dom ska hoppa ett hinder + att jag faktiskt hann undan utan att någon fick lov att "vika" undan, men får ändå en utskällning? Jag tycker själv att det är jobbigt med folk som står i vägen och skriker själv till folk, men tänk på vad du själv gör först och sen kan du kommentera vad andra gör.

STOLT ÄGARE TILL ETT PAR SUPREME HIGH RIDER!


Jävlar i helvete vilka stövlar alltså, hur mjuka som helst!
Ska köpa ett par special plattor till stigbyglarna sen, de gör så att man inte halkar runt lika mycket med fötterna utan "fastnar" i lite mer!
Provade även bocaj stöveln, men den var riktigt ful i verkligheten, skämdes nästan...

Nu ska jag åka iväg till ridhuset och rida dressyr på min prins, i mina nya ridstövlar!

tänker även sälja mina tretorn advance nu, storlek 39, om nån skulle vilja köpa dom?

hoppat!

Precis hemkommen och nyduschad efter att ha varit i Orsa och hoppat lite med Linus!
Hoppade några skutt på 1.10m och han var så himla fin! Kändes så himla bra och längtade verkligen efter dressyrträningen på torsdag, men då får jag självklart ett sms där det står att träningen är inställd, så typiskt..!

Men vi får väl åka till ridhuset ändå, ska se om Diana kan rida lite kanske, vill ha Linus så mjuk och fin som möjligt inför helgens tävling!


haha "jag vill inte ha en sån där"

nya ridstövlar?


funderar på att köpa dessa, tycker dom är grymt snygga, vill gärna ha ett par med lack så dom glänser! + att jag inte tycker att man kan tävla dressyr i tretorn.. + att jag har tröttnat på dom, nu vill jag ha läderridstövlar igen..
De här var ju inte så himla dyra! :)
eller kanske ska man vänta tills stövlarna går sönder igen och fråga om man kan få betala mellanskillnaden för ett par falsterbo istället? tycker om den idén..
nej jag ska nog ta och köpa dom här!
ridstövlen heter bocaj

jajamensan!

Nu har jag bestämt mig för att låta mitt hår vara utan färgning i sommar, förhoppningsvis blir det väl lite lagomt blont då eftersom utväxten är det ;)


har inte varit "blond" sen 2009,
då gick jag i 7an och har ändrats
otroligt mycket sen dess..



såhär ser håret ut nu, inte så långt ifrån som jag vill ha det!
bara att det är en massa mörk färg kvar längre ner på håret..
eftersom det är intensiv toning kommer det att gå ur, så intensiv tona håret istället för att färga det!!!
Jag har inte färgat håret på 2-3 månader
och sååhär mörkt var det precis efter färgning


klart!

Nu är "saken" besiktad och klar, säger inte än vad det är! ;)
MEN kan avslöja att det är en dröm som går i uppfyllelse, hmm?..

Men nu ska jag åka till stallet, ge hästarna lunch och självklart mysa runt lite!
Senare på eftermiddagen ska jag till min morfar och agera fotograf på hans 70 års kalas!
Kul.. men det blir god mat iallafall (och ja, jag gillar mat?)

såhär snygg är jag för tillfället!

Snygging!


Såhär snygg var min kära ponny när vi var ute på ridtur idag, har aldrig ridit honom med huva så tänkte prova eftersom vi hade tänkt ha det på andra omgången av div 1 nästa helg :)
Han funkade iallafall super med det och brydde sig inte alls! även om huvan var några cm för stor för öronen ;) men ska testa att hoppa med den innan tävlingen, så det inte blir något tok :)

Imorgon händer något stort! Det är något som ska besiktas..

Veronica Maggio

Känner mig helt tom, men det är bra, för äntligen vet jag hur det är

Ja, den här låten är sjukt dålig men fastnar rejält på huvudet, har sjungit på den hela dan ^^

Hästprat

Marlene kom till oss idag, masserade Linus och rättade till min rygg, hon pratade även med Linus :D
Det första hon frågade mig var om jag hade för små skor, nej, men däremot har jag lite förstora stövlar och spänner ena foten för att jag inte ska tappa stöveln (nån fix idé jag har), det tyckte Linus inte om och uttryckte det så fint att jag blev som en höna på en pinne och att jag spände mig.
Sen älskade han att hoppa och tyckte det var jättekul :)
Sen sa han att han var orolig för en surkärring, som han så fint uttryckte sig där också, därför att hon inte mådde bra och om hon inte ändrade inställning skulle hon bli sjuk, vi vet vem han menade men det tänker jag inte skriva i bloggen..
Sen tyckte han att det var jobbigt på hoppträningarna bara för att det var en häst som var så stökig hela tiden.
Sen visade han henne en bild av en get, och efter ett tag fick hon fram att han menade farfars hund, han tycker alltså att hon är en get, haha :) och att han inte gillar henne alls för att hon skäller på honom.
Sen sa han att jag hade oroat mig för ett prov, men att jag skulle lita på mig själv för att han visste att jag kunde, awwwwi ♥
Sen ville han inte att jag skulle spänna sadelgjorden för snabbt, för det tyckte han var obehagligt.

Han var jättespänd i bakdelen, och såg ut som en helt annan häst när hon var klar, vi tycker nämligen att han har blivit lite tjock på sistone, men när hon var klar såg han genast smal ut igen, han har alltså spänt sig så mycket att magen liksom har blivit ihoptryckt, sen såg han jättefin ut och puffade på mig och hade mulen på min kind flera gånger och blåste :') Hon kommer tillbaka redan nästa vecka för att se så att allt är bra och så :)

glad cheey

När vi kom upp till stallet idag sprang Linus runt och bockade? haha jajamensan,
jag och mamma började skratta, knasponny, man märker då verkligen när dom är ok :)
Nu är han inte svullen längs kotan alls längre och går helt rent i alla gångarter! Gud så skönt!
Nu ska han iaf få vila veckan ut för att bli helt okej och sen tänkte jag rida igång honom lite lugnt :)

På söndag ska jag och mamma iallafall iväg för att vara hejaklack åt div 1 laget, jag skulle ju ha varit med, men det kändes lite dumt nu när han har varit halt, så vi fick avanmäla i början av veckan..
men vi har fått våra jackor! Skitsnygga och nu är det väl huvorna och schabraken vi väntar på, allt i mörkblått! Himla snyggt alltså :)


tror att det var LA derby 2009, då vi kom tvåa ;) minns inte alls..

Halt ponny

Vet inte vad jag ska skriva? En halt ponny betyder ingen ridning och inget liv! Gud vad mycket tid man har när man inte har en häst att rida, och vafan gör alla som inte gör något på dagarna? förstår inte!
Sånna här gånger önskar jag att jag hade haft en häst till..


Sover så jäkla dåligt för att jag tänker på min stackars häst,

men idag var jag iallafall ute och sprang ca 4 km, kändes faktiskt okej, har inte alls lika ont i axlarna som förr längre! och det känns så otroligt bra! Var även upp en sväng till Linus och pysslade, annars blir han så grinig så om man inte är där och gosar med honom, gulleplutt!


då fick det bli en bild från i vintras då, det var ju snö imorse, fick världens chock..

Mer bilder


stackare..


Så här missfärgad ser min lilla bebis ut efter att ha gått med jodopax omslag, förhoppningsvis kan han gå ordentligt imorgon, annars kommer veterinären ut..

tusseträning

Linus tyckte det var jobbigt i torsdags, vi var ganska slut båda två när träningen var slut.
Tränade mycket på att sätta hästarna på bakbenen och svänga, precis vad vi behövde, men drygt var det :)
Linus svettades dock ovanligt mycket, så det var bara att duscha efter!
Men han är verkligen min drömponny och jag är så stolt över honom!






Linnea Ohlsson har tagit bilderna :)

RSS 2.0